четвер, 11 грудня 2008 09:32

Нижня палата Конгресу США схвалила план допомоги автовиробникам

Палата представників Конгресу США схвалила виділення автоконцернам General Motors і Chrysler фінансової допомоги у розмірі 15 мільярдів доларів, повідомляє AFP.

Проект на голосуванні, що відбулося в нижній палаті Конгресу США в середу ввечері, підтримали 237 депутатів. Проти було подано 170 голосів. Законопроект в найближчий час буде поставлений на голосування у верхній палаті США, після чого відправиться на підпис до президента.

У обмін на надання фінансової допомоги автоконцерни зобов"язані до 31 березня 2009 року скоротити витрати, реструктуризувати заборгованість та провести ще низку перетворень.

Компанія Ford, що складає разом з General Motors і Chrysler "Велику трійку" американських автовиробників, також розраховує на державну допомогу. Проте, на відміну від General Motors і Chrysler, концерн Ford, що також має проблеми з ліквідністю, поки попросив лише про екстрене надання кредитної лінії в 9 мільярдів доларів. Прохання Ford, як очікується, буде розглянуте до кінця 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Нижня палата Конгресу США схвалила план допомоги автовиробникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі