четвер, 07 серпня 2008 18:57

Ніжинці ночували біля пунктів газорозподілу

Минулого тижня в місті Ніжин на Чернігівщині на день припинили газопостачання у двох колишніх військових містечках та 192 приватних будинках. Газовики пояснили, що газопроводи не обслуговуються і це може призвести до аварії.

На вул. Авдіївській не пустили слюсарів, які хотіли опломбувати газорозподільний пункт і відключити газ. Місцеві жителі поставили намети та позмінно чергували в них.

— Ще в березні Чернігівгаз повідомив, що в Ніжині десятки кілометрів газопроводів, які не обслуговуються, — розповідає секретар міськради Олег Баранков, 52 роки. — Депутати на сесії вирішили передати ці газопроводи в користування комунальному підприємству Ніжинтепломережі. А воно в свою чергу віддало газогони в користування й обслуговування облгазу. Мабуть, цих документів у Чернігівгазі не читали. Натомість вимагали безплатно передати газопроводи, побудовані за рахунок кооперативів мешканців та міського бюджету, в державну частку облгазу.

Увечері 29 липня мер Ніжина Михайло Приходько та заступник губернатора Олександр Бєльський почали переговори з керівництвом Чернігівгазу. У цей час біля місцевого управління газового господарства розпочався мітинг. Перемовини завершилися близько півночі.

— Ми довели свою правоту, — веде далі Баранков. — Чернігівгаз експлуатуватиме й обслуговуватиме всі мережі. Уранці 30 липня газ почали підключати.

Зараз ви читаєте новину «Ніжинці ночували біля пунктів газорозподілу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі