середа, 19 вересня 2007 10:07

Нижегородський "Чикатило" зізнався в 26 нападах на дітей

35-річний маніяк був співробітником однієї з провідних телекомунікаційних компаній, багато їздив країною. Після арешту він сам розповів про всі злочини - подробиці шокували оперативників. 18 вересня Нижегородська обласна прокуратура офіційно озвучила страхітливі цифри у справі про маніяка-педофіла, якому вже встигли дати прізвисько "Новий Чикатило".

На початку серпня оперативники затримали 35-річного Володимира Жукова. Успішний інженер-радіотехнік три дні ґвалтував і катував 11-річну дівчинку в міській квартирі, поки його дружина і син відпочивали за кордоном, пише Комсомольская правда.

Затриманий відразу пішов на контакт: попросив карту, сам вказав, де і як знаходив чергову жертву. Ці "мемуари" з указанням найдрібніших подробиць глибоко шокували оперативників. Про масштаби і географію пригод ґвалтівника вони навіть не здогадувалися. Більшість жертв були по-звірячому вбиті.

Майже відразу стало відомо, що слід нижегородського "Чикатило" підтвердився в останніх гучних вбивствах дітей у Нижегородській області. Дев"ятирічна Ліда Соловйова з селища Воскресенського зникла 24 червня 2006 року: каталася на велосипеді, знайшли її на околиці Нижнього за добу з 27 ножовими пораненнями. У серпні 2004 року пошли з будинку 9-річна Надя Малова і 11-річний Вітя Саушкін - їхні тіла виявили лише через рік в іншому районі області. Причетність Жукова до цих епізодів практично доведена.

Начальник Слідчого комітету при прокуратурі Нижегородської області Володимир Стравинскас офіційно заявив: "У даний час у роботі - 26 епізодів. По всіх містах і селах!"

Остання жертва педофіла, що залишилася живою, - дівчинка, яку маніяк обманом затягнув у машину і привіз у обласний центр. Після пережитого дівчинка три доби не могла говорити. Весь цей час з нею працював психолог.

Насильник скоював злочини не тільки під час особистих поїздок по області, але й у службових відрядженнях (Жуков був співробітником однієї з провідних в країні телекомунікаційних компаній). Він часто виїжджав на стажування в регіони, нерідко бував у столиці.

Поки невідомі результати експертизи психічного стану Жукова. Як вдалося з"ясувати, в школі він був відмінником, улюбленцем вчителів. Без проблем вступив на престижну спеціальність. Дружина і 14-річний прийомний син ні про що не здогадувалися: як і знаменитий Чикатило, Володимир був зразковим сім"янином.

Зараз ви читаєте новину «Нижегородський "Чикатило" зізнався в 26 нападах на дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі