середа, 04 червня 2008 17:01

Ніно Бурджанадзе просить у ЄС підтримки в протистоянні з Росією

Спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе просить підтримки ЄС у протистоянні з Росією.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це вона заявила сьогодні на конференції "Європейська політика сусідства – Схід".

"Ми готові шукати рішення (у ситуації довкола невизнаних республік Абхазії та Південної Осетії – УНІАН), але ми не можемо самостійно протистояти Росії, і нам потрібна підтримка ЄС", - сказала спікер грузинського парламенту.

Вона наголосила, що Грузія вдячна заявам Євросоюзу щодо останніх дій Росії щодо Абхазії та Південної Осетії, однак зазначила, що на сьогодні потрібні не лише заяви, але й конкретна робота щодо пошуків вирішення заморожених конфліктів. Бурджанадзе також висловила переконання в тому, що європейські країни мають більше опікуватися цими питаннями, оскільки у регіонах, де існують такі конфлікти, продовжується порушення прав людини, "за дотримання яких ЄС боровся 50 років", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ніно Бурджанадзе просить у ЄС підтримки в протистоянні з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі