середа, 04 грудня 2019 04:13

Нинішнє десятиліття стане найгарячішим в історії - ООН

Нинішнє десятиліття стане найгарячішим в історії - ООН
В ООН вважають, що це десятиліття найгарячіше в історії. Фото: РБК

Нинішнє десятиліття може стати найспекотнішим за всю історію.

"Ми не на шляху до досягнення цілей Паризької угоди. Якщо ми зараз не вживатимемо термінових заходів щодо клімату, то ми рухатимемося до підвищення температури більш ніж на три градуси до кінця століття", - оголосила Всесвітня метеорологічна організація ООН (WMO) під час Кліматичної конференції ООН у Мадриді, повідомляє Deutsche Welle.

За даними WMО, станом на кінець жовтня середня світова температура була на 1,1 градуса за Цельсієм вищою, ніж у кінці доіндустріальної епохи наприкінці 18 століття. Тож 2019 рік стане другим чи третім найгарячішим роком за весь час спостережень.

Організація також підтвердила, що минулого року концентрація вуглекислого газу в атмосфері досягла рекордного рівня і продовжує зростати цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі оголосили надзвичайний кліматичний стан

На кліматичній конференції в Мадриді планується обговорити виконання умов Паризької угоди із захисту клімату, підписаної в 2015 році. Тоді 190 країн світу взяли на себе зобов'язання вживати заходів для того, щоб не допустити глобального потепління.

Зараз ви читаєте новину «Нинішнє десятиліття стане найгарячішим в історії - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі