пʼятниця, 23 березня 2007 10:32

Німецький суд, спираючись на Коран, дозволив чоловікові бити дружину

Німецький суд відкинув прохання про розлучення, яке було подане жінкою марокканського походження, яку чоловік бив впродовж багатьох років. Суддя мотивувала це тим, що Коран дозволяє чоловікові "бити" своїх жінок.

28-річна мешканка Франкфурту поскаржилася в поліцію, і її агресивному чоловікові на деякий час заборонили з"являтися удома, проте мусульманин не угамувався і продовжив бити дружину.

У жовтні іммігрантка найняла адвоката і попросила її зайнятися шлюборозлучним процесом. Проте в січні жінка одержала з суду лист, в якому мовилося, що її прохання про швидкий шлюборозлучний процес відкидається. Послання містило в собі уривок з Корану, де було вказано, що чоловік має право "карати" дружину за нескромне вбрання та інші порушення ісламу. Суддя вирішила, що жорстоке ставлення - частина культурної специфіки мусульманського шлюбу, яку позивальниці потрібно враховувати. На прохання усунути суддю від розгляду цієї справи, прийшов ще один лист з цитатами з Корану.

Проте незабаром муніципальний суд Франкфурта-на-Майне задовольнив прохання позивальниці про усунення від справи про розлучення судді у зв"язку з упередженістю, повідомляє DW World.

Зараз ви читаєте новину «Німецький суд, спираючись на Коран, дозволив чоловікові бити дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі