вівторок, 30 жовтня 2007 15:44

Німецький солдат витрачає 10 рулонів туалетного паперу на день

Якщо вірити фінансовим звітам міністерства оборони Німеччини, солдат бундесверу щодня витрачає десять рулонів туалетного паперу. Такий нелюдський розмах прикував до себе увагу екологів і трохи привів до політичного скандалу. На щастя, з"ясувалося, що ці дані помилкові, і приводу турбуватися за стан здоров"я бійців немає.

За наданими даними, 360 тис військових і цивільних службовців міністерства оборони витрачають 800 млн рулонів туалетного паперу щорічно, тоді як міністерству внутрішніх справ, що має рівний штат, хапає всього 620 тис рулонів.

Міністерство охорони здоров"я витрачає 2,73 млн рулонів на рік, а міністерство фінансів - 5,37 млн. Але з апетитами міністерства оборони порівнятися не зміг ніхто. Тому для розслідування була призначена група військових ревізорів. Вони встановили, що приведені цифри, на щастя, не відповідають дійсності.

Щороку армія використовує 800 млн листків туалетного паперу, а не рулонів, тобто приблизно 5,3 млн рулонів. Хоча поручитися чиновники не змогли. "Важко сказати точно, скільки листків в рулоні, адже деякі з них мають три шари", - пояснили офіційні особи. Військові ревізори домовилися вважати, що в рулоні 150 листків.

Проте справа цим не закінчилася: у інтернеті розгорілося бурхливе обговорення проблеми туалетного паперу в армії. Колишні військовослужбовці говорять, що її споживається не по 10 рулонів на день, але явно більше, ніж свідчать урядові дані. Як написав один військовослужбовець в інтернет-чаті, "сірий папір з вторсировини ідеально підходить для чищення дрібнокаліберної зброї - це кожен солдат знає".

Споживання туалетного паперу в різних країнах

- Британські громадяни в середньому використовують 110 рулонів туалетного паперу в рік. У країнах ЄС цей показник складає 77,5 рулонів. Американцям вистачає 98 рулонів, а цивільне населення Німеччини витрачає в середньому 73 рулони.

- Найнижча потреба в туалетному папері в Євросоюзі відмічена в країнах Балтії. Там людина в середньому постачає 24 рулонами в рік.

- У звичайному будинку в США або Західній Європі рулону туалетного паперу вистачає на п"ять днів, пише The Times.

Зараз ви читаєте новину «Німецький солдат витрачає 10 рулонів туалетного паперу на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі