вівторок, 10 травня 2011 15:36

Німецький кореспондент витратив лише 1000 євро за подорож навколо Землі

Німецький кореспондент витратив лише 1000 євро за подорож навколо Землі

Кореспондент німецького телеканалу SWR Томас Німіц у рамках експерименту зміг об'їхати навколо Земної кулі за 40 днів, витративши на засоби пересування лише 1000 євро. При цьому йому навіть не довелося жебракувати.

"Я побував на п'яти континентах, про таке я і мріяти не міг. До Австралії можна дістатися, витративши порівняно невелику суму навіть при тому, що я зупинявся і в Африці, і в Азії. Але я був упевнений, що в Сіднеї або десь в австралійській глушині гроші у мене точно закінчаться. Однак додому до Німеччини я повернувся з 39,48 євро в гаманці!", - зізнався 34-річний репортер.

Під час поїздки Томас відмовляв собі в будь-яких проявах розкоші. За його словами, сьогодні туристичними поїздками до найвіддаленіших куточків Землі або шопінг-турами нікого не здивуєш. Він же хотів перевірити, чи можна вкластися у вельми скромну суму.

Наприклад, в Марокко журналіст користувався громадськими автобусами з дерев'яними сидіннями, у Таїланді переміщався на таксі для бідняків під назвою "тук-тук", часто мандрував автостопом.

Безцінним досвідом для Томаса став пошук дешевих авіаквитків в Інтернеті, а також не цілком законний перепродаж авіаквитків з рук. Квитки, придбані у людей, які з якихось причин не могли здійснити поїздку, обійшлися Томасу в півціни - в іншому випадку, розповів він, про поїздку в США довелося би забути. Це стало би кінцем експерименту.

Як розповів журналіст, в його плани входила досить масштабна подорож Америкою - з усіма її хайвеями і мотелями. Однак одна компанія, що займалася авіаперевезеннями, почула про експеримент Німіца по радіо і, зв'язавшись з ним через його блог, запропонувала попрацювати кур'єром. Він мав доставити документи з Майямі до Кельну. Винагородою стали безкоштовні квитки з Фенікса до Майямі і з Майямі до Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Німецький кореспондент витратив лише 1000 євро за подорож навколо Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі