четвер, 05 лютого 2009 16:56

Німецький історик знайшов сотні шкіл названих на честь нацистів

Німецький історик знайшов сотні шкіл названих на честь нацистів
Німецький історик Геральф Гемсер з"ясував, що деякі школи Німеччини до цих пір носять імена нацистів.

Проведене Гемсером дослідження показало, що, наприклад, з двох тисяч шкіл федеральної землі Саксонія вісім названі на честь членів нацистської партії, три на честь членів СА і одна - на честь члена СС. В цілому ж в країні існують сотні шкіл, які носять імена нацистів.

Навіть у Берліні одна з шкіл до недавнього часу носила ім"я генерала Вермахту Еріха Гепнера (який, втім, був страчений в 1944 році за звинуваченням в змові проти Адольфа Гітлера). Коли Гемсер виступив проти найменування школи на честь Гепнера, учбовий заклад перейменували на честь єврейського колекціонера і торговця предметами мистецтва Хайнца Берггрюна.

Коли дослідження Гемсера було опубліковане, багато німецьких політиків і громадські діячі виступили за перейменування шкіл. Зокрема, учбовим закладам пропонують присвоювати імена жертв нацистського режиму. Втім, деякі аналітики стверджують, що серед нацистів, в честь яких названі школи, були важливі діячі науки, літератури, медицини та інших областей. На думку аналітиків, про цих людей не треба судити по їх політичній діяльності, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німецький історик знайшов сотні шкіл названих на честь нацистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі