четвер, 29 березня 2007 18:11

Німецький хлопчик випив 52 чарки текіли і помер

16-річний німецький школяр в ніч на 29 березня помер в одній з берлінських клінік від передозування алкоголю, повідомляє Der Spiegel. Впродовж чотирьох тижнів він перебував у комі, в яку впав після того, як за один вечір випив у пабі 52 чарки текили.

Вміст алкоголю в його крові склав приблизно 4,8 проміле при тому, що для дорослої людини смертельною вважається доза 5,5 проміле.

За даними газети BZ-Berlin, інцидент відбувся в ніч на 25 лютого. Школяр напився "на спір" в одному з клубів на Подсадамер Плац. Потім, ближче до ранку, компанія зайшла в невеликий бар, де узяла ще пиво.

Товариші відмітили, що їх приятель не відповідає на питання і як би засинає. Незабаром він опустив голову на прилавок і відключився. Спроби привести його в свідомість, зробити йому штучне дихання не увінчалися успіхом. Була викликана швидка, яка відвезла підлітка в лікарню Віршау.

Випадок з берлінським школярем викликав широкий резонанс у суспільстві. В середині березня представники ХДС, ХСС, СДПГ і "Зелених" зажадали прийняти закон, що повністю забороняє продаж алкоголю особам молодше 18 років.

За даними Der Spiegel, Берлін займає перше місце в країні за кількістю підлітків, що отруїлися алкоголем. Тільки у 2005 році в міські клініки поступили 274 підлітки у віці від 10 до 20 років. В порівнянні з попереднім роком кількість підлітків, що отруїлися спиртним, серед хлопців зросла на 73 відсотки, серед дівчат - на 13 відсотків, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Німецький хлопчик випив 52 чарки текіли і помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі