вівторок, 15 січня 2008 10:49

Німецькі вчені розкрили таємницю особи Джоконди

Німецькі вчені заявляють, що остаточно встановили особу Мони Лізи: на портреті Леонардо да Вінчі зображена Ліза Герардіні, дружина Флорентійського торговця Франческо дель Джокондо Ліза дель Джоконда.

Вже п"ятсот років учені гадають, хто ж зображений на портреті Леонардо да Вінчі, який прикрашає галерею Лувру в Парижі. За однією з версій - це таємна кохана геніального художника, за іншою - зашифрований портрет самого італійського живописця.

Файт Пробст, директор університетської бібліотеки в Гейдельберзі, стверджує, що цим суперечкам покладено край. На одному з книжкових відтиснень епохи Відродження виявлено зауваження колишнього власника. На полях книжкової сторінки від руки написано, що Мона Ліза - це дружина Флорентійського купця дель Джоконда.

Німецькі учені відзначають, що власник цієї книги був сучасником Леонардо да Вінчі і спілкувався з ним.

Сенсаційна знахідка була опублікована у виставковому каталозі бібліотеки Гейдельбергу. Повніше наукове обґрунтування має бути оприлюднене найближчим часом, передає Ytro.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі вчені розкрили таємницю особи Джоконди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі