середа, 04 квітня 2007 14:28

Німецькі учені довели неефективність американських ПРО

Серйозні сумніви викликала надійність системи ПРО, яку США планують розмістити в Східній Європі, у німецьких фізиків. Про це, як пише Berliner Zeitung, неодноразово заявляли в ході дискусії Німецького фізичного товариства, що проходила в берлінському центрі імені Магнуса.

"Подібний щит тільки створює видимість безпеки", - заявив експерт з озброєнь Гетц Нойнек. За його словами, "радарні очі" протиракетного захисту можна легко обдурити муляжами, які відділяються від ракет під час їхнього польоту. Річ у тому, що радар не може відрізнити справжні ракети від несправжніх.

США проводили випробування запланованої системи ПРО над територією Тихого океану 20 разів. І лише половина випробувань пройшла успішно, заявив дортмундській фізик і експерт в області миротворчих операцій Юрген Альтман. В ході цих випробувань використовувалися і муляжі ракет, але їх було дуже мало для того, щоб відтворити реальні умови.  Протиракетна система може відрізнити муляжі від справжніх ракет лише після того, як ті на висоті в тисячу кілометрів поблизу своїх цілей знову входять в атмосферу. Але це відбувається надто пізно, вважає Альтман.

Таким чином, протиракетні комплекси Patriot реагують дуже повільно для того, щоб досягти і знищити ракети у ті 1-2 хвилини, що залишилися . Альтман упевнений, "що цього часу буде недостатньо", повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Німецькі учені довели неефективність американських ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі