середа, 12 листопада 2008 16:41

Німецькі школярі оголосили страйк

Декілька десятків тисяч німецьких школярів в середу, 12 листопада, взяли участь в акціях протесту проти існуючої системи середньої освіти, передає агентство AFP.

Школярі стверджують, що учбове навантаження дуже високе: їм доводиться вчитися по сім-вісім годин на день. Крім того, на кожного вчителя доводиться дуже багато учнів, що знижує якість викладання.

Ще одним приводом для незадоволеності стала система, згідно якій школярі вже у віці десяти років розподіляються за трьома типами шкіл залежно від проявлених здібностей та рівня розвитку. Вона давно піддається критиці, оскільки вважається, що дитина, яка слабо вчилася в початковій школі, позбавляється можливості згодом здобути хорошу освіту.

Німецькі працедавці також скаржаться на недостатній рівень кваліфікації випускників сучасних шкіл. Тим часом, канцлер Ангела Меркель в жовтні оголосила про збільшення бюджетних витрат на потреби освіти, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі школярі оголосили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі