понеділок, 23 липня 2007 13:37

Німецькі протестанти оголосили Тома Круза Геббельсом

Німецька протестантська церква порівняла Тома Круза з Йозефом Геббельсом, оскільки актор, так само як міністр пропаганди Третього рейху, "дуже вміло використовує свою популярність для популяризації ідей своєї тоталітарної секти".

Із такою заявою виступив Томас Гендоу, який очолює комісію з релігійних культів ради протестантських церков. Що стосується фільму "Валькірія", що знімається в Німеччині за участю Круза, то протестанти вважають, що його значення для сайєнтології буде не меншим, ніж значення відомої картини Ліні Ріфеншталь "Олімпія" для нацистів.

Нагадаємо, що в картині, яку знімає Брайан Сінгер, розповідається про підготовку та здійснення замаху на Адольфа Гітлера в 1944 році. Том Круз грає роль графа фон Штауффенберга, який приніс бомбу на засідання штабу Гітлера.

Раніше деякі німецькі чиновники, зокрема представники Бундесверу, виступили з вимогою заборонити проведення зйомок на території об"єктів, пов"язаних з історією Третього рейху. Чиновники мотивували заборону участю в проекті Тома Круза, сайєнтологічні переконання якого німецькі військові вважають неприйнятними.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі протестанти оголосили Тома Круза Геббельсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі