четвер, 07 червня 2007 13:42

Німецькі націонал-демократи просять допомоги у Путіна

Націонал-демократична партія (НДП) Німеччини, про заборону якої вже неодноразово піднімалося питання, і лідери якої відкрито заявляють претензії на прихід до влади, вирішила попросити президента Росії Володимира Путіна "натиснути" під час саміту G8 на канцлера ФРН Ангелу Меркель.

НДП в черговий раз заборонили проведення демонстрації - цього разу запланованою на сьогодні в Ростоку. Лідери НДП вирішили не тільки оскаржити заборону в суді, але і звернутися по допомогу до російського президента.

Глава фракції НДП в ландтазі Мекленбург Удо Пастерс в листі хотів би "чемно попросити Путіна, щоб той під час особистої зустрічі з пані канцлером Меркель виступив в захист права опозиціонерів на проведення демонстрацій і тим самим - за дотримання демократичних норм у ФРН". Лист був відправлений в середу факсом в посольство РФ в Берліні і в готель у Хайлігендаммі, де російський лідер бере участь в саміті "великої вісімки".

Демонстрація, про проведення якої НДП оголосила в понеділок, у вівторок була заборонена поліцейським центром Кавала, що відповідає за безпеку саміту G8. Перед цим вже була заборонена демонстрація націонал-демократів в Шверіні, запланована на минулу суботу. Тепер, відправивши лист Путіну, НДП намагається скористатися конфліктом між Меркель і російським президентом, пише в четвер Der Tagesspiegel.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі націонал-демократи просять допомоги у Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі