четвер, 31 травня 2007 13:46

Німецькі концтабори перетворять на платні музеї

У колишніх нацистських концентраційних таборах, в яких в даний час відкриті музеї, може бути введена плата за вхідний квиток.

Про це заявив президент Міжнародного комітету Дахау Пітер Дітц де Лус (Pieter Dietz de Loos). Таборам необхідні гроші на реставрацію, зарплату персоналу і щоденне обслуговування. Крім того, в цілях економії засобів таборам довелося скоротити освітні програми. На думку директорів музеїв, якщо нікому буде пояснювати як і чому тут вмирали люди, немає сенсу берегти місця, пов"язані з Холокостом. Колишні концтабори в Німеччині фінансуються федеральним і місцевим урядами, проте ці гроші ледве покривають поточні витрати музеїв, а на організацію додаткових виставок або семінарів засобів вже не вистачає. При цьому табори не привабливі для приватних інвесторів, оскільки компанії не хочуть, щоб їх ім"я асоціювалося у людей з Холокостом. Проте єврейські групи, політики і колишні в"язні концентраційних таборів чинили опір цій ідеї. На їх думку, ці місця є в першу чергу кладовищами, і люди не повинні платити гроша за те, щоб пошанувати пам"ять загиблих, пише Лента.
Зараз ви читаєте новину «Німецькі концтабори перетворять на платні музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі