пʼятниця, 24 серпня 2007 12:35

Німецька поліція врятувала двох дівчаток від обрізання

Скандал між подружжям врятував двох їхніх дочок, у віці 1 року і 4 років, від загрози обрізання. Жінка, родом з Гамбії, подзвонила в бременську поліцію після сварки з своїм чоловіком.

Мати хотіла зробити обрізання своїм дочкам в Гамбії, але батько був проти цього. Незадовго до вильоту в західно-африканську країну мати заховала дівчаток у своїх знайомих, щоб батько не зміг перешкодити вильоту. Паспорти дівчаток вона ховала в нижній білизні, повідомляє Weser Kurier. Жінка підтвердила свої плани перед співробітниками поліції.

"Ми звільнили дівчаток з їх укриття. Вони поселені в дитячий притулок", - заявив в інтерв"ю Spiegel online прес-секретар поліції Бремена. Фахівці по роботі з дітьми і підлітками поклопочуться про дівчаток.

На думку організації Terre des Femmes, що  виступає за права жінок, це перший випадок, коли стало відомо про заплановане обрізання і в справу втрутилася поліція.

Тим часом загроза обрізання є масовим явищем. Десятки тисяч дівчаток і молодих жінок в Німеччині, за оцінками організації, вже стали жертвами цього ритуалу. Обрізання загрожує 4-5 тисячам маленьких дівчаток, часто - як в Бремені - їх вивозять для цього на Батьківщину батьків.

Відрізування клітора, яке проводиться часто за допомогою бритви або уламка скла, практикується в основному в африканських, а також в деяких азіатських країнах. В основному цій операції підлягають дівчатка у віці від 4 до 12 років, але іноді і немовлята.

Наслідки обрізання для психічного і фізичного здоров"я просто катастрофічні: постійні запалення в області геніталій, сильний боль під час інтимних стосунків, пієлонефрит. Під час менструації кров застоюється. Під час пологів життя матері і дитини знаходиться в небезпеці.

У Німеччині жіноче обрізання потрапляє під статтю кримінального кодексу як тяжке тілесне ушкодження. Згідно з  ухвалою Федерального адміністративного суду ФРН, у випадку, якщо стане відомо про підготовку обрізання дівчинки, батьки можуть бути позбавлені батьківських прав.

Від 5 до 10% дівчаток в Африці вмирає під час або від наслідків операції - в більшості випадків від втрати крові. "Доля сотень тисяч дівчаток нікого не хвилює", - говорить голова організації Intact.

За матеріалами Der Spiegel, переклад InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Німецька поліція врятувала двох дівчаток від обрізання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі