вівторок, 10 червня 2008 18:18

Німецька газета Bild оголосила війну туристам з Великої Британії

Британський турист відсудив у турагентства гроші, сплачені за відпочинок у Греції, оскільки в готелі, де він зупинився, мешкали дуже багато німців. Судовий прецедент викликав своєрідну "війну" між німецькими і англійськими туристами, посиливши їх антагонізм.

За рішенням суду турфірма виплатила 47-річному Девіду Барнішу 750 фунтів (949 євро), пише "Турпром".

"Я не расист. Я б точно так само вчинив, якби там були одні французи, іспанці або інші національності", - повідомив Барніш. Він пояснив, що тільки 25 з 700 гостей у готелі, де зупинилася його родина, були англійцями.

У відповідь німецька газета Bild опублікувала поради для охочих уникнути зустрічі з британськими туристами під час відпочинку.

Автор публікації в Bild запитав юриста, чи може німецький мандрівник звернутися до суду з подібною скаргою. Відповідь була негативною, оскільки німецькі закони таких ситуацій не передбачають. Це погана новина для німецьких туристів, що прославилися своєю готовністю судитися з туроператорами і відсуджувати по 30% вартості відпочинку через поміченого в ресторані таргана.

У матеріалі вказані улюблені британцями місця відпочинку, від яких слід триматися якнайдалі: Пальма-де-Майорка, Сан-Антоніо, Ібіца, Плайя-де-Лас-Америкас на Тенерифе, Айя-Напа на Кіпрі, Фаліракі на Родосі і Малія на Криті. Останнє місце - найгірше. "Непробудне пияцтво, секс і пісок - ці три речі роблять це містечко на східному узбережжі Криту дуже привабливим для британців", - пише Bild.

"Навіть якщо (німецьке) турагентство переконує туриста, що обраний ним курорт популярний серед німців, все одно треба брати до уваги , що 90% відпочиваючих виявляться іноземцями, більшість з яких - британці", - сказала в інтерв"ю таблоїду юридичний консультант Ута Штензель.

Для того, щоб німецьким туристам було простіше "вирахувати" серед відпочиваючих британців, інтернет-версія таблоїду помістила непривабливу фотографію двох світлошкірих жінок, що згоріли на сонці, на пляжних лежаках.

Крім того, Bild зі знущанням пише про британську кухню, любов до випивки і про спортивні невдачі.

Наостанок таблоїд пише, що "на щастя, цього літа Австрія і Швейцарія будуть зонами, вільними від британців", натякаючи на те, що британські футболісти не потрапили на чемпіонат Європи, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Німецька газета Bild оголосила війну туристам з Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі