середа, 16 травня 2007 12:45

Німецька авіабомба пролежала 62 роки у центрі Ковеля

Авіабомбу, яка пролежала в землі 62 роки, знайшли в центрі Ковеля на приватному подвір"ї. Бомба виявилася завдовжки більше метра з двома підривниками - головним і бічним - вагою 118 кілограмів. Про це повідомили в прес-центрі МНС у Волинській області.

Піротехніки з Головного управління МНС витягнули із землі німецьку авіабомбу і обережно перенесли її на спецавтомобіль у пристосований для таких "знахідок" ящик з піском.

- Обережним був кожен крок групи піротехніків, - розповідає головний фахівець відділу цивільного захисту ГУ МНС в області Ігор Горбатюк, який керував операцією, - оскільки вибухової речовини в авіабомбі було 50 кілограмів, а радіус дії осколків досягає кілометра.

Авіабомбу знешкоджували в спеціальному кар"єрі для підривів у Ковельському районі.

- На цьому місці ми і сміття спалювали, і город копали, - розповідає господиня. - Це просто щастя, що дід не взяв в руки лом, хоч збирався. Сказав мені, що лопата об металевий предмет ударилася і вже йшов по лом, щоб дістати той метал, але я думаю: подивлюся, що ж воно таке. Як тільки глянула - відразу зрозуміла: бомба!, передають MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Німецька авіабомба пролежала 62 роки у центрі Ковеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі