пʼятниця, 07 грудня 2018 04:27

Німеччина запропонувала пустити ОБСЄ на Азовське море

Німеччина запропонувала пустити ОБСЄ на Азовське море
Глава МЗС Німеччини пропонує розширити місію ОБСЄ на Азовське море. Фото: DW

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас пропонує розширити дію моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на Азовське море.

Це стане темою обговорення під час зустрічі між представниками України і РФ за посередництва Німеччини і Франції, яка повинна відбутися 11 грудня в Берліні, передає DW.

Раніше про проведення зустрічі в такому форматі домовилися канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін під час саміту G20 в Буенос-Айресі. Але пізніше представник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що конфлікт Москви і Києва щодо Керченської протоки не може бути темою нормандського формату.

Перед цим Маас зустрівся з главами МЗС України Павлом Клімкіним і РФ Сергієм Лавровим, щоб обговорити пропозицію переговорів.

"Я думаю, що з української сторони вона була розцінена як раціональна. З російського ж боку, навпаки, дуже і дуже скептично", - підкреслив політик.

У МЗС України після зустрічі Маасу з Клімкіним повідомили, що сторони також домовилися продовжити діалог в рамках робочого візиту Клімкін в ФРН на наступному тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ представили докази агресії РФ проти України

"Україна розраховує на подальше лідерство Німеччини в формуванні сильного і всеосяжного відповіді ЄС на войовничу риторику Кремля і агресивні дії, які загрожують безпеці євроатлантичного простору", - повідомляє МЗС України.

Зараз дію моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України і має на меті, зокрема, спостереження за реалізацією Мінських домовленостей.

Після захоплення українських моряків у районі Керченської протоки Україна закликала моніторингову місію ОБСЄ почати посилений моніторинг акваторії Азовського моря і прилеглих територій.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина запропонувала пустити ОБСЄ на Азовське море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі