понеділок, 05 травня 2008 17:28

Німеччина висловилася за прискорене створення єдиних збройних сил Євросоюзу

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер вважає за необхідне прискорити створення єдиних збройних сил Європейського союзу. Про це він заявив в понеділок на конференції з питань безпеки, організованою фракцією СДПГ в бундестагу.

На думку Штайнмайера, процес військової інтеграції ЄС повинен бути прискорений, а підсумком об"єднання військових потенціалів всіх 27 членів союзу повинна стати армія ЄС під єдиним командуванням. З посиланням на положення Лісабонського договору про реформування ЄС, Штайнмайер відзначив, що група окремих держав в Євросоюзі може узяти на себе роль "авангарду" в питаннях зовнішньої і оборонної політики.

За словами міністра, для Німеччини "ключовим партнером" в даній сфері є Франція. Штайнмайер повідомив, що вже обговорив з главою МЗС Франції Бернаром Кушнером конкретні кроки по підвищенню сумісних можливостей у військовій сфері. До таких кроків відноситься, зокрема, забезпечення військ військово-транспортними літаками і вертольотами, а також закупівля військової техніки, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина висловилася за прискорене створення єдиних збройних сил Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі