середа, 06 лютого 2008 18:35

Німеччина вимагає від Nokia повернути 41 мільйон євро

Уряд Німеччини вимагає від виробника мобільних телефонів Nokia повернути державну субсидію у розмірі 41 мільйона євро (60 мільйонів доларів), повідомляє видання Business Week. В 1999 році Nokia отримала від уряду Німеччини кошти на фінансування будівництва заводу, який компанія має намір закрити.

Міністерство економіки Німеччини заявило, що Nokia не виконала умов надання субсидії, згідно яких компанія повинна була створити мінімум постійних робочих місць. У заяві міністерства йдеться про те, що починаючи з 2002 року цей показник був нижчий необхідного. Компанія Nokia з цією заявою не згодна - вимоги надання субсидій були перевиконані.

15 січня 2008 року найбільший виробник стільникових телефонів оголосив про намір закрити завод в місті Бохум в Німеччині і перенести виробництво до більш конкурентоздатної Румунії. В результаті ліквідації виробництва роботу втратять 2300 людей. Ця заява компанії викликала невдоволення в Німеччині. Так, міністр-президент землі Північний Рейн-Вестфалія Юрген Рюттгерс назвав фінську компанію сараною, що заробила гроші в Німеччині, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина вимагає від Nokia повернути 41 мільйон євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі