четвер, 25 вересня 2008 12:40

Німеччина: США втрачають статус фінансової супердержави

США втратять статус супердержави у фінансовій сфері після кризи, що обрушила світові фінансові ринки. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Пеєр Штайнбрюк, який виступив в німецькому парламенті.

Різкий обвал світових фондових ринків почався після того, як один з найбільших банків США LehmanBrothersHoldingsInc, що має штаб-квартиру в Нью-Йорку і відділення в Токіо і Лондоні, заявив про намір подати документи для початку процедури власного банкрутства.

"Світ ніколи не буде таким, як був раніше. Сполучені Штати втратять статус наддержави в світовій фінансовій системі. Світова фінансова система буде багатополярніша", - сказав Штайнбрюк у промові до депутатів Бундестагу, нижньої палати німецького парламенту, передає "РІА "Новости".

Штайнбрюк критично відгукнувся про пристрасть американських і англійських інвестиційних банкірів до високих прибутків, яка і привела до кризи.

Фінансова криза залишила "глибокі сліди" в економіці Німеччини, відмітив Штайнбрюк і запропонував ряд заходів до їх подолання.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина: США втрачають статус фінансової супердержави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі