четвер, 05 червня 2008 08:22

Німеччина потерпає від злив та повені: сотні постраждалих

Три людини загинули, сотні постраждали в результаті злив і гроз, що обрушилися в минулу добу на південний захід Німеччині.

Постраждалі розповідають, що переповнені річки змітали все на вулицях сіл і міст, затопили підвали і нижні поверхи будинків. Багато жителів рятувалися від повені на дахах будинків.

До ранку вівторка вода зійшла, залишивши сліди серйозних руйнувань.

За словами представника поліції Баден-Вюртемберга Ервіна Хетгера, такі катастрофічні наслідки "було неможливо передбачати". Експерт з погодних аномалій місцевої метеослужби підтвердив, що ступінь ураганних вітрів не перевищував середньої шкали - не більше 100 кілометрів на годину, але об"єм опадів в деяких місцях складав від 50 до 70 літрів на годину на квадратний метр.

Нагадаємо, схожі катаклізми відбулися нещодавно в Колумбії. 16 осіб загинули і близько 50 отримали поранення в результаті проливних дощів 29 травня. До того ж після розгулу стихії без притулку лишилися понад 124 тисячі сімей, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Німеччина потерпає від злив та повені: сотні постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі