четвер, 13 листопада 2008 12:39

Німеччина офіційно визнала крах економіки

Німеччина офіційно визнала крах економіки

Німеччина офіційно визнала падіння економіки після більшого ніж очікувалося скорочення економічної діяльності в третьому кварталі.

Валовий національний продукт у найбільшій Європейській економіці зменшився на 0.5% за три місяці, за даними Статистичного бюро країни в четвер. У другому кварталі скорочення ВНП становило 0.4%.


Прогнозуючі показники розвитку економіки Німеччини, включаючи показники промислових замовлень, не передбачають економічного розвитку в країні в 2009 році.

Очікується, що показники розвитку економіки Франції, які мають бути опубліковані в п"ятницю, також виявлять економічний занепад у 2ій найбільшій економіці єврозони.

Схоже на те, що з занепадом двох найбільших економік Європейський центральний банк буде змушений продовжити цьогомісячне скорочення відсоткової ставки на 50 базисних пунктів іншим значним скороченням вартості позики в грудні, повідомляє Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина офіційно визнала крах економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі