вівторок, 26 червня 2007 09:36

Німеччина боться проникнення Росії в свою економіку

Уряд Німеччини розглядає можливість створення спеціального державного агентства, яке матиме можливість блокувати операції з придбання німецьких активів іноземними компаніями, якщо це здасться йому небезпечним для національної безпеки країни. Німецька версія американського комітету з іноземних інвестицій направлена, в першу чергу, проти зростаючої фінансової потужності Росії, Китаю і нафтовидобувних країн.

У федеральному уряді Німеччини, питання про небезпеку іноземних інвестицій зараз розглядають міністерства фінансів і економіки і адміністрація федерального канцлера. Їх особливо турбує доля німецьких банків, включаючи неназваний приватний банк, який, як вважається, знаходиться під загрозою прихованого захоплення з боку знову ж таки неназваного іноземного уряду. Крім того, німці побоюються, що, купивши невеликі німецькі інженерні фірми, китайці зможуть дістати неконтрольований доступ до німецької інтелектуальної власності і патентів, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Німеччина боться проникнення Росії в свою економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі