пʼятниця, 25 квітня 2008 12:36

Німець без рук і ніг живе повноцінним життям вже 26 років (ФОТО)

26-річний Крістіан з німецького міста Росток з"явився на світ без рук і без ніг - результат генетичного дефекту. Проте молода людина не зневіряється щодо своєї важкої долі. Він вчиться, має багато друзів, жартує над самим собою і про багато що мріє.

Після пологів рідні батьки відмовилися від дитини-інваліда. У 10-місячному віці його узяла прийомна мати Гизела, якій зараз 74 роки. Вона буквально стала його руками і ногами. До цих пір вона чистить Крістіану зуби, миє, причісує, носить в туалет.

Крістіан, який важить 19 кг, відвідував найзвичайнішу школу, яку з успіхом закінчив. Друзів у нього достатньо. "Звичайно, я впадаю в очі. Але я швидко йду на контакт, беру участь у всіляких дурощах", - говорить він.

Удома у Крістіана все має голосове управління, йому потрібно лише сказати "Відкрити двері", "Опустити жалюзі", "Вимкнути світло". За допомогою мундштука він натискає на клавіші комп"ютера і синтезатора. Йому подобається грати музику і він мріє коли-небудь зіграти на публіці.

З недавніх пір Крістіан вивчає інформатику в Університеті міста Любек. Щоб він міг туди їздити, машину спеціально переробили під нього за 26 тис. євро. "Мені не заважає моя інвалідність. Я роблю все, що роблять інші. Я хочу стати самостійним, самому заробляти гроші. Сім"ю я б теж хотів. Хто знає, що принесе майбутнє", - говорить Крістіан, пише Bild.

Зараз ви читаєте новину «Німець без рук і ніг живе повноцінним життям вже 26 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі