понеділок, 07 квітня 2014 11:52

Німцям радять не їздити до Криму

Німцям радять не їздити до Криму
dw.de

Посольство Німеччини в Росії радить громадянам ФРН не їздити до Криму, перш за все власникам дипломатичних та службових паспортів.

Посольство наголошує, що рекомендації обґрунтовані тим, що Німеччина не визнає вихід Криму зі складу України та його приєднання до Росії та вважає це порушенням міжнародного права. Тому представники німецької держави не мають права вчиняти дії, які можуть бути розцінені як німецьке визнання анексії Криму.

Річ у тім, що коли німецький громадянин показує дипломатичний або службовий паспорт, то демонструє свій статус як направлений до Росії дипломат, учитель чи представник державної влади Німеччини. Це означає, що дії такої особи, зокрема, поїздка до Криму, чиняться від імені держави.

Таким чином місцеві російські органи влади на півострові отримали б підтвердження своєї легітимності, а цього допустити не можна, наголошується в зверненні німецького посольства.

Оприлюднені рекомендації менше стосуються власників звичайних закордонних паспортів. Але в цих випадках посольство Німеччини в Москві не зможе захистити своїх громадян, тому поїздки вони здійснюватимуть на власний страх і ризик.

Зараз ви читаєте новину «Німцям радять не їздити до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі