неділя, 17 червня 2007 11:14

Німці масово випускають протиядерні бункери

Німецька компанія ABCguard запустила в масове виробництво бункери, що захищають від зброї масового ураження. Вони вміщають до семи чоловік і коштують близько 120 тисяч доларів. За кілька місяців роботи компанії в чергу записалися більше 200 клієнтів.

Бункери продають під рекламним слоганом "Безпечне місце в небезпечному світі". За твердженням ABCguard, вони захищають від ядерної, хімічної і біологічної зброї. Крім того, в бункері можна сховатися під час землетрусу або лавини.

Стандартний бункер має розміри 6,7 на 3 метри. Його стіни зроблені із сталі і покриті 30-сантиметровим шаром бетону. Система життєзабезпечення розрахована на місяць безперервного перебування в бункері.

Установка бункера займає приблизно тиждень. Його закопують в землю так, щоб стеля укриття знаходився в 1 метрі від поверхні.

"Війна з тероризмом робить мир все менш безпечним, ходять розмови про нову Холодну війну і навіть ядерний конфлікт. Глобальне потеплення викликає небезпеку природних катастроф. Сучасний надійний захист в стилі "Зроблено в Німеччині" - наша відповідь на все це. Ми знайшли ринкову нішу", - заявив інженер ABCguard Олівер Лангвіч, повідомляє газета The Sunday Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Німці масово випускають протиядерні бункери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі