четвер, 10 квітня 2014 12:14

Німці допоможуть українським журналістам підготуватись до виборів

Німці допоможуть українським журналістам підготуватись до виборів
unian.ua

В Україні відбудеться тренінг для журналістів з висвітлення виборів, організований "Інтерньюз-Україна" та Академією Deutsche Welle.

Спеціальний тренінг "Журналістські техніки висвітлення виборів", що фінансується німецьким МЗС, відбудеться 26-30 квітня у Києві.

Як пояснює координатор проекту від Академії DW Олена Пономаренко, цей проект є чимось на зразок "швидкої допомоги" для журналістів, який допоможе їм працювати максимально професійно у посткризових та постконфліктних ситуаціях.

Під керівництвом німецьких фахівців, серед яких журналісти провідних німецьких ЗМІ, учасники тренінгу дізнаються про специфіку роботи редакції та журналістів під час виборів, а також підготуються до висвітлення виборів за журналістськими стандартами.

Журналісти з України, де 25 травня відбудуться вибори президента та до місцевих органів влади, зможуть відкоригувати власну стратегію побудови матеріалів на політичну тематику.

До участі в проекті запрошуються по десятеро медійників з телебачення, онлайн-видань та друкованих ЗМІ.

Спочатку група експертів доповість їм про політичні та економічні виклики і можливості виборів.

"Мета форуму - максимально заглибити учасників в політичну тематику, надати можливість взяти інтерв'ю, обговорити політичні питання в широкому колі профільних експертів", - каже організаторка.

Після цього журналісти готуватимуть повноцінні матеріали з виборчої тематики, які наприкінці семінару аналізуватимуться й оцінюватимуться як ними самими, так і німецькими тренерами.

Як повідомляють організатори тренінгу, до участі у проекті запрошуються журналісти з різних областей України, які працюватимуть над висвітленням виборчої тематики.

Тележурналісти можуть взяти участь у тренінгу разом з операторами. Для участі в конкурсі необхідно заповнити Анкету.

Зараз ви читаєте новину «Німці допоможуть українським журналістам підготуватись до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі