середа, 04 червня 2008 08:32

Нігерія веде переговори про долю українського заручника

За повідомленням Посольства України у Федеративній Республіці Нігерія, Державна служба безпеки Нігерії продовжує переговорний процес з викрадачами заручників, серед який є один громадянин України.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, представники органів влади покладають надії на звільнення захоплених моряків саме через переговори, і поки що не планують застосування сили.

2 червня ц.р. через представників місцевих громад відбувся прямий контакт представників Державної служби безпеки Нігерії з викрадачами, які перебувають на захопленому судні.

Посольство підтримує постійні контакти з офісом губернатора, силовими структурами Нігерії, представництвами компаній "Chevron" та "TWM" (судновласник), Посольством Португалії в Нігерії.

Справа перебуває на контролі в Департаменті консульської служби МЗС України.

Як повідомлялося, 13 травня ц.р. поблизу узбережжя штату Ріверз було захоплено судно американської нафтової компанії "Chevron". На борту захопленого судна перебувають 11 осіб, у тому числі один українець. За попередньою інформацією, за звільнення заручників нападники вимагають викуп у розмірі 250 тис. доларів США, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Нігерія веде переговори про долю українського заручника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі