субота, 26 травня 2007 16:54

Нідерландка розлучиться з ниркою в реаліті-шоу

Нідерландська телекомпанія планує запустити реаліті-шоу, в якому смертельно хвора жінка вибиратиме, кому з трьох кандидатів дістанеться її нирка після смерті.

На шоу, яке вперше з"явиться в ефірі 1 червня, телеглядачі зможуть за допомогою смс-голосування допомагати 37-річній жінці-донорові зробити вибір з трьох кандидатів-акцепторів.

Проте плани телекомпанії викликали протести як з боку організацій, об"єднуючих органів, що потребують пересадки, так і серед нідерландських політиків. Вони вважають, що шоу порушує морально-етичні норми. "Це шлях до торгівлі органами", - заявили в національному Фонді трансплантології. У свою чергу члени парламенту Нідерландів звернулися до міністерства охорони здоров"я країни з проханням заборонити телешоу.

Законодавство Нідерландів забороняє людям заповідати після смерті свої органи будь-якому конкретному акцепотру. Проте пересадка нирки під дію цього закону не потрапляє, оскільки цей орган може бути пересаджений за життя донора, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Нідерландка розлучиться з ниркою в реаліті-шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі