пʼятниця, 19 вересня 2008 09:58

Нідерланди звинуватили марокканські спецслужби в шпигунстві

Двоє марокканських дипломатів були відкликані з Нідерландів після того, як нідерландський уряд висловив протест з приводу активної діяльності спецслужб Марокко в країні. Про це, як повідомляє AFP, заявив міністр закордонних справ Нідерландів Максим Верхаген (MaximeVerhagen).

Свою заяву Верхаген, за словами його прес-секретаря, зробив під час дебатів в парламенті з приводу бюджету. Міністр уточнив, що марокканські спецслужби намагалися зібрати інформацію про поліцію Нідерландів. Двоє марокканських дипломатів були відкликані своїм урядом кілька місяців тому. Їх імена і посади не повідомляються.

За даними преси, які приводить агентство, в липні через підозри в шпигунстві на користь Марокко був звільнений співробітник поліції Нідерландів марокканського походження. Офіційно ця інформація не підтверджена. Колишній депутат парламенту Нідерландів Фуад ель-Хаї (FouadEl-haji), який тепер входить в муніципальну раду Роттердама, заявив, що його також намагалися завербувати марокканські спецслужби. У парламенті Нідерландів розгляд питання про спробу Марокко використовувати для шпигунства нідерландських громадян марокканського походження або тих, що мають подвійне громадянство буде продовжений наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди звинуватили марокканські спецслужби в шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі