неділя, 02 листопада 2008 17:44

"Незгасиму свічку" привезуть до Києва 21 листопада

Сьогодні Івано-Франківська область прийняла естафету міжнародної акції "Незгасима свічка".

Як передає кореспондент УНІАН, опівдні на Вишківському перевалі Карпат офіційна делегація Івано-Франківщини прийняла від Закарпаття естафету акції. Потім вогонь "Незгасимої свічки" перевезли до Івано-Франківська, де на Вічевому майдані відбулися заходи в рамках цієї акції.

За участю молоді та громадськості міста пройшла акція "33 хвилини", на якій молоді люди зачитували спогади очевидців Голодомору 1932-1933 років.

Священики відслужили панахиду за жертвами Голодомору. Учасники акції запалили свічки і лампади від "Незгасимої свічки" й поклали їх разом із вінками та квітами до пам`ятників жертв комуністичних репресій у Меморіальному сквері.

Також відбулося траурне віче за участю представників облдержадміністрації, облради та Івано-Франківського міськвиконкому, на якому згадували причини і жертв Голодомору.

Після цих заходів "Незгасиму свічку" перевезли до храму Святого Воскресіння УГКЦ, де вона перебуватиме до завтра.

Завтра, З листопада, Прикарпаття передасть естафету акції Тернопільській області.

Міжнародна акція "Незгасима свічка" розпочалася 1 квітня ц. р. в Австралії і протягом року пройшла у 33 країнах світу, в тому числі у 6 країнах СНД - Білорусі, Казахстані, Молдові, Росії, Вірменії та Грузії.

В Україні акція "Незгасима свічка" стартувала 26 жовтня. Після проведення заходів в усіх обласних центрах 21 листопада "Незгасиму свічку" буде доставлено до Києва, де проводитимуться державні заходи з вшанування пам"яті жертв Голодоморів.

Зараз ви читаєте новину «"Незгасиму свічку" привезуть до Києва 21 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі