субота, 29 березня 2008 11:07

Незалежність Косово визнали Південна Корея і Ліхтенштейн

Південна Корея і Ліхтенштейн стали черговими державами, що визнали незалежність Косово від Сербії, повідомили в суботу бєлградські ЗМІ. Косовський парламент прийняв в односторонньому порядку декларацію про незалежність 17 лютого.

Новий статус південного сербського краю на даний момент визнали більше 30 держав. Росія, як і Сербія, виступає категорично проти визнання, оскільки цей крок веде до грубого порушення норм міжнародного права.

Крім того, Норвегія, що ще в лютому оголосила про визнання Косово, в п"ятницю ратифікувала це рішення на державній раді країни.

У свою чергу, міністерство закордонних справ Сербії направило ноти протесту урядам Південної Кореї та Норвегії й відкликає послів з цих країн. Раніше Бєлград вже відкликав своїх дипломатичних представників із США, Італії, Німеччини, Бельгії, Перу, Австрії, Хорватії, Угорщини, Канади, Австралії та ряду інших держав, що визнали Косово.

Ці заходи робляться в рамках плану дій, по якому Сербія відкликає послів з країн, що підтримали косовське самовизначення.

На тлі чергової "хвилі" визнань косовської незалежності в Пріштіні в п"ятницю офіційно відкрилося посольство Швейцарії. Ця країна стала другою за рахунком після Німеччини, що відкрила своє посольство в новоутвореній республіці, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Незалежність Косово визнали Південна Корея і Ліхтенштейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі