понеділок, 16 червня 2008 13:47

Незадоволені візитом Буша британці влаштували "агресивний мітинг"

Демонстрація проти візиту до Великої Британії президента США Джорджа Буша, яка відбулася в центрі Лондона, переросла в колотнечі з поліцією. В результаті варта порядку, як повідомили місцеві ЗМІ, змушена була застосувати силу і заарештували 25 найбільш активних призвідників заворушень.

Присутні на Парламентській площі 2,5 тисяч демонстрантів проводили мирну акцію протесту, проте ближче до вечора частина з них зробила спробу прорвати один із поліцейських кордонів, які блокували доступ на вулицю Вайтхолл, і пробитися до Даунінг-стріт, де в резиденції прем"єр-міністра Гордона Брауна перебували запрошені туди на вечерю Буш із дружиною.

Поліція відтіснила людей і блокувала доступ на площу, рішуче присікаючи колотнечі, що спалахували в різних місцях.

Організатори акції - активісти антивійськової громадської коаліції "Зупиніть війну" - звинувачують у тому, що трапилося, поліцію, яка, на їхню думку, "дуже обмежила свободу дій" демонстрантів і викликала незадоволеність людей, спровокувавши тим самим насильство.

Спочатку учасники акції мали намір пройти маршем до Даунінг-стріт, проте поліція заборонила його проведення. Варта порядку перекрила прилеглий до резиденції район потрійним кордоном.

Для забезпечення безпеки американського президента в центр британської столиці стягнуті, за різними даними, до трьох тисяч поліцейських, що перевищує кількість учасників акції протесту.

Спочатку її організатори планували зібрати п"ять тисяч людей, але недільний день і тепла погода, мабуть, відвернули увагу британських активістів антивійськового руху від візиту Буша. Так, на заявлену акцію протесту у Віндзорі, який вдень відвідало подружжя Бушів, яке удостоїлося аудієнції у королеви Єлизавети II, зібралися лише 30 людей.

Але головна причина невисокої явки учасників протесту, як вважають місцеві коментатори, полягає в тому, що британські правозахисники просто втратили інтерес до Буша, який через півроку складе з себе президентські повноваження, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Незадоволені візитом Буша британці влаштували "агресивний мітинг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі