понеділок, 07 травня 2007 09:17

Незадоволені обранням Саркозі влаштували заворушення (ФОТО)

В неділю увечері на паризькій Площі Бастілії відбулися зіткнення між поліцією і маніфестантами, незадоволеними обранням Ніколя Саркозі на пост президента Франції. Деякі скандують "Сарко - фашист, народ отримає твою шкуру!".

За словами очевидців, після імпровізованого мітингу, в якому взяли участь близько сотні людей, молодь з обличчями, закритими хустками, або в низько насунених капюшонах почали закидати наряди поліцейських, що були неподалік, каменями, пляшками й іншими предметами. За даними AP, нападників було близько 300 чоловік, у багатьох з них були анархістські прапори чорного й червоного кольорів. У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували гранати зі сльозоточивим газом, щоб розігнати натовп.

Кілька десятків демонстрантів ритуально спалили на паризькій Площі Бастілії опудало Саркозі, після чого розірвали його на частини і затоптали ногами.

Також близько сотні жителів французьких міст Рена і Нанта вийшли на вулиці після перемоги Ніколя Саркозі на президентських виборах. В Нанті в акції протесту беруть участь близько 600 лівих радикалів і членів Руху молодих соціалістів. Близько п"ятдесяти чоловік захопили будівлю партії Саркозі в Бресті, повідомляє Газета.Ru, з посиланнями на Reuters і АР. Фото з сайту Корреспондент.net.

(Напис на транспаранті: "І це Республіка? Яке нещастя")

Зараз ви читаєте новину «Незадоволені обранням Саркозі влаштували заворушення (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі