середа, 23 квітня 2008 12:47

Незабаром в світі голодуватимуть 100 млн людей

Кількість голодуючих в світі в найближчий час може досягти 100 млн людей унаслідок прогресуючої продовольчої кризи, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Про це повідомила директор-виконавець Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Джозет Ширан.

За її словами, "нове обличчя голоду - це мільйони людей, які не мали стосунку до категорії голодуючих ще шість місяців тому".

Також представник ВПП порівняла різке зростання цін на продовольчі продукти з цунамі в Індійському океані в 2005 році. Вона підкреслила, що ВПП вперше за свою 45-річну історію зіткнулася з викликами і проблемами такого масштабу.

Як відомо, на надання допомоги постраждалим від цунамі було виділено 12 млрд дол.

За словами Ширан, для подолання продовольчої кризи сьогодні потрібна така ж щедрість.

Служба новин ООН зазначає, що раніше генсек ООН Пан Гі Мун закликав розробити заходи, направлені на забезпечення продовольчої безпеки, і почати з виділення додаткових 755 млн дол для Всесвітньої продовольчої програми.

У жовтні минулого року гендиректор Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Жак Діуф, виступаючи в Римі на церемонії, присвяченій Усесвітньому дню продовольства заявила, що попри те, що в світі достатнього продовольчої продукції, від браку їжі страждають більше 850 мільйонів людей.

Слід зазначити, що на Всесвітньому продовольчому саміті в 1996 році було ухвалено рішення до 2015 року зменшити удвічі кількість людей, страждаючих від голоду, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Незабаром в світі голодуватимуть 100 млн людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі