неділя, 17 червня 2007 11:54

Невизнані республіки СНД підписали спільну декларацію

Зовнішньополітичні відомства чотирьох невизнаних держав - Придністров"я, Абхазії, Південної Осетії і Нагірного Карабаху підписали в суботу в Тирасполі Декларацію про принципи мирного і справедливого врегулювання конфліктів на території Молдови, Грузії, Вірменії і Азербайджану.

У документі мовиться, що конфлікти повинні вирішуватися виключно мирними політичними засобами, на основі пошани позиції всіх сторін конфлікту і безумовного визнання права народів на самовизначення. Його автори призвали поважати волю народів Абхазії, Нагірного Карабаху, Придністров"я і Південної Осетії, що визначили свій шлях розвитку в ході вищих проявів безпосередньої дипломатії, - всенародних референдумів. Вони також домовилися створити системи гарантій постконфліктного врегулювання, враховуючи зовнішні, міжнародно-правові, економічні гарантії, а також гарантії безпеки народів і дотримання прав людини.

Після підписання документа глава МЗС Придністров"я Валерій Лицкай зазначив, що по мірі обговорення косівської проблеми в ООН невизнані держави підготують ще одну спільну заяву, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Невизнані республіки СНД підписали спільну декларацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі