четвер, 04 вересня 2008 19:34

Невідомо, наскільки Севастополь населений російськими громадянами

Виконавча влада Севастополя не веде обліку осіб, що мають подвійне, - українське і російське - громадянство.

Про це заявив сьогодні на брифінгу перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Владимир Казарін.

На його думку, "це технічно неможливо - немає ні матеріалів, ні методики, які б дозволили це здійснити".

Замість цього представник керівництва виконавчої влади міста повідомив, що відповідні українські органи звернулися в генеральне консульство РФ з проханням передати інформацію про громадян України, що оформили російське громадянство.

Таке звернення, - вважає він, - повністю правомірне, адже законодавство України передбачає, що при отриманні іншого громадянства людина впродовж двох років повинен вийти з українського. "Ми розраховуємо на те, що російська сторона в цьому питанні співпрацюватиме з українською", - відзначив Казарін.

Відповідаючи на питання, чи загрожує ситуація, що склалася в парламенті, статусу кримської автономії і міста Севастополя, Казарін, зокрема, відзначив: "На сьогодні ні статусу автономії, ні статусу Севастополя в конституційному відношенні ця криза не загрожує".

На його думку, мова йде про конституційні зміни в найближчому часі, а "та Конституція, про розробку якої говорять різні політичні сили, - як завдання на завтрашній день, вона вже буде предметом обговорення в суспільстві на іншому етапі", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Невідомо, наскільки Севастополь населений російськими громадянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі