понеділок, 06 вересня 2010 16:53

Невідомі спалили італійське підприємство на Закарпатті (ФОТО)

У селі Рокосово Хустського району Закарпаття невідомі підпалили підприємство з італійськими інвестиціями "Кромо Піелмо Україна". На 1600 квадратних метрах згоріло устаткування, електропроводка, готова продукція та заготовки для виробів.

Підприємство виробляє взуття для мотокросу та лижного спорядження. За оцінками генерального директора підприємства Семензато Реніо, збитки склали близько 200 тис. євро. У підприємство інвестовано 500 тис. євро.

"Товариство "Кромо Піелмо Україна" працює на Закарпатті більше трьох років. Тут працювали 120 закарпатців. Їхня середня зарплата становила 1300-1500 гривень. Ніколи ніяких погроз ні від кого ми не мали", - розповів Gazeta.ua Семензато Реніо.

За словами директора, на фірмі якраз закінчувався час відпусток, у приміщеннях завершили косметичний ремонт до нового робочого сезону.

"Вночі в будівлі цеху знаходилася 61-річна жителька Рокосова, яка разом з чоловіком сторожувала на фірмі. За її словами, до цеху залізли двоє чоловіків у масках. Один із них наказав жінці мовчати, а інший почав поливати приміщення бензином. Пожежників викликав родич жінки, після того, як вона вибралася з цеху та прибігла до хати", - сказав генеральний директор.

Певної версії, кому було вигідно нашкодити роботі підприємству, у керівництва немає. Приміщення підприємства, переобладнані з колишнього корівника фірма орендує у приватного підприємства.

"Коли ми брали площі в оренду на 5 років, ми перевірили усю документацію, - каже Семензато Реніо. – Крім того, ми хотіли розширювати виробництво, розпочали реконструкцію інших приміщень. Затримок із зарплатою ніколи не було. Відновити роботу підприємство може за 2,5-3 місяці. Та ми хочемо знати, хто це зробив, щоб бути впевненими, що працювати в Україні безпечно".

Зараз ви читаєте новину «Невідомі спалили італійське підприємство на Закарпатті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі