четвер, 07 серпня 2008 13:53

Невідома хвороба вбиває венесуельських індійців

Декілька десятків індійців з племені Варао (Warao), що мешкає на північному сході Венесуели, померли від невідомого захворювання, пише TheNewYorkTimes. На думку співробітників Каліфорнійського університету, що знаходяться в районі спалаху, в Берклі, таємнича хвороба нагадує по симптомах сказ.

За даними американського антрополога Чарльза Бріггса і його дружини доктора Клари Мантіни-Бріггс, останніми місяцями від невідомого захворювання померли не менше 38 чоловік, причому з початку червня було зафіксовано 17 смертей.

Хвороба, в переважній більшості випадків що закінчується летальним результатом, розвивається впродовж трьох-шести тижнів і супроводжується судомами, паралічами і проявами водобоязні. Цілком імовірно, що вона викликана вірусом сказу, рознощиками якого в Південній Америці можуть бути кажани. Раніше цього року в районі проживання племені Варао фіксувалися випадки відмінка диких тварин.

В середу вечером каліфорнійським дослідниками і декільком членам племені Варао вдалося добитися зустрічі з представниками Мінохоронздоров"я Венесуели в Каракасі. Власті Венесуели обіцяють прийняти заходи по запобіганню подальшому розповсюдженню захворювання в найкоротші терміни.

Плем"я Варао, що налічує близько 20 тисяч чоловік, мешкає на островах дельти річки Оріноко в штаті Дельта Амакуро. Самоназва племені в перекладі означає "люди в човні". Значна частина Варао продовжує вести традиційний спосіб життя риболовів і мисливців.

Зараз ви читаєте новину «Невідома хвороба вбиває венесуельських індійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі