четвер, 26 листопада 2015 11:40

Нещасні випадки у будівництві

Нещасні випадки у будівництві

Будівельна галузь займає одне з перших місць серед смертельних випадків. За 9 місяців поточного року у галузі сталося 24 смертельні випадки.

У Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України розповіли про типові обставини травматизму у будівництві:

під час виконання робіт за допомогою автомобільного крана стрілою відбулося руйнування частини будівлі, внаслідок чого було смертельно травмовано стропальника.

<ригада виконувала будівельні роботи по заливці бетоном каркасів між плитами на 3-му поверсі багатоповерхового будинку. Під час подачі баштовим краном бетонного розчину, крановий трос зачепив цегляну кладку між 1-м і 2-м під'їздами будинку, в результаті чого, одна із цеглин впала донизу і працівник, який у цей момент перебував на будівельному майданчику, отримав травму голови та руки.

Такі приклади свідчать що на будівельних майданчиках грубо порушуються правила охорони праці і промислової безпеки у будівництві, які, зокрема, передбачають, що:

1. Перебування людей і переміщення транспортних засобів у зонах можливого обрушення і падіння вантажів заборонено.

2. Під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт вантажопідіймальними кранами не допускається перебування сторонніх осіб у зоні виконання робіт.

3. Не допускається опускання або піднімання вантажу на транспортний засіб, в якому перебувають люди.

4. У місцях постійного навантаження і розвантаження транспортних засобів повинні бути улаштовані стаціонарні естакади чи навісні площадки для стропальників.

5. Вантаж, що переміщується горизонтально, необхідно попередньо підняти на 0,5 м вище предметів, що розташовані на шляху переміщення, та мінімум на відстані 1,0 м від конструкції будівлі у горизонтальному напрямку або на 2,0 м вище монтажного горизонту, на якому виконуються роботи.

6. Дозволяється опускати вантаж лише на призначене для нього місце, де унеможливлюється його падіння або перекидання.

7. Під час виконання будівельно-вантажних робіт забороняється користуватися мобільним телефоном.
Дотримання цих правил направлено перш за все на збереження життя та здоров'я працюючих.

Зараз ви читаєте новину «Нещасні випадки у будівництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі