понеділок, 26 травня 2008 13:43

Непалський альпініст став найстарішим підкорювачем Евересту

Непалський альпініст став найстаршою людиною зі всіх, хто коли-небудь піднімався на Еверест. Про це в неділю повідомляє агентство AFP.

77-річний Мін Вахадур Шерхан (MinBahadurSherchan) піднявся на вершину високої гори миру вранці 25 травня, а до понеділка повинен повернутися на базу. Альпініст почуває себе добре.

Мін Вахадур Шерхан побив рекорд, встановлений в 2007 році 71-річним японцем Кацусукі Янагісава (KatsusukeYanagisawa). Тим часом минулого тижня 48-річний представник народності шерпів Апа Шерпа (AppaSherpa) піднявся на Еверест у 18-й раз, тим самим побивши світовий рекорд кількості сходжень на цю гору, який раніше встановив він сам.

Всього Еверест покоряли більше трьох тисяч разів з тих пір, як новозеландець Едмунд Хіларі (EdmundHillary) і шерп Тенцинг Норгей (TenzingNorgay) в травні 1953 року зробили перше в історії успішне сходження на вершину цієї гори. Висота Евересту складає 8848 метрів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Непалський альпініст став найстарішим підкорювачем Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі