вівторок, 19 серпня 2008 12:39

Немовля воскресло через 5 годин після аборту

Незвичайний випадок відбувся напередодні в ізраїльській лікарні. 3-тижневий зародок, визнаний мертвим витягнутий з тіла матері, ожив через п"ять годин після аборту. Проте дива не відбулося: лікарям не вдалося врятувати життя воскреслій дівчинці, передає NewsruIsrael з посиланням на радіостанцію "Коль Ісраель" ("Голос Ізраїлю").

26-річна мешканка одного з галілейських сіл, що знаходилася на п"ятому місяці вагітності, приїхала на обстеження в лікарню Нагарії з симптомами початку викидня. Лікарі діагностували загибель плоду і провели аборт, щоб зберегти здоров"я матері, після чого тіло недоношеної дівчинки було поміщене в холодильник.

Через п"ять годин, коли за тільцем дитини прийшли батьки, щоб поховати дівчинку, вона поворушилася. "Ми розвернули її і помітили, що вона ворушиться. Спочатку ми не повірили цьому. Після цього вона узяла за руку мою маму і потім відкрила рот", - розповіла мати новонародженої Фаїза Магдуб.

Лікарі стверджують, що ніколи не бачили і не чули ні про що подібне. "Ми не знаємо, як пояснити таке. Коли ми не знаємо, як пояснити те, що трапляється в медицині, ми називаємо це дивом. Ймовірно, воно і відбулося", - сказала співробітниця лікарні. На думку ще одного лікаря, температура усередині холодильної камери уповільнила обмін речовин у дитини, і це допомогло йому вижити. "Ожилий" зародок був негайно поміщений в спеціальну реанімаційну палату, де лікарі старанно боролися за його життя, але зусилля були марні. Удосвіта медики повідомили батьків Алі і Фаїзе Мардуб, що дитина померла.

Медики спочатку говорили, що шанси малятка на життя дуже незначні. За статистикою, 90% недоношених з масою тіла 600 грамів не вдається виходити. 50% з тих, хто виживає, страждають від різних травм мозку, пов"язані з недоношеністю.

Директорові лікарні Масуд Бархум як і раніше важко пояснити причини події. Він говорить, що слід дочекатися висновків спеціальної комісії, яка розглядатиме дану подію.

Зараз ви читаєте новину «Немовля воскресло через 5 годин після аборту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі