неділя, 22 листопада 2020 20:23

"Немає довіри, дії української влади не лишились непоміченими для Байдена" - Чалий

"Немає довіри, дії української влади не лишились непоміченими для Байдена" - Чалий
Валерій Чалий: Питання співпраці в енергетиці, економіці, оборонній сфері - порівняно легко вирішити, коли партнери довіряють та впевнені одне в одному. Фото: reuters

У стосунках України та США є певні проблемні тенденції, що з'явилися останнього року.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить колишній посол України у США Валерій Чалий.

"Немає контактів на найвищому рівні. Володимир Зеленський так і не був у Вашингтоні. Сподіваюся, зустріч із Джозефом Байденом вдасться організувати після його інавгурації.

Потрібно відновити діалог на ключових напрямах. Наші міністри оборони й фінансів збиралися, але візити не відбулися. Такі контакти на рівні міністерств і департаментів – важливі", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба робити активні кроки" - як зміняться стосунки США та України після перемоги Байдена

За його словами, найголовніша проблема у відносинах зараз - дефіцит довіри.

"Деякі заяви й дії українського керівництва, відкриття справ, у яких фігурує прізвище Байдена, не залишилися непоміченими. Чи вдасться все відновити - не знаю. До приходу до влади Володимира Зеленського довіра встановлювалася роками. Питання співпраці в енергетиці, економіці, оборонній сфері - порівняно легко вирішити, коли партнери довіряють в впевнені одне в одному. Що більше буде Америки в Україні, то краще обом сторонам. Ідеться насамперед про інвестиції та компанії, а також про сектор безпеки й оборони", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Валерієм Чалим читайте у журналі "Країна" від 19 листопада.

Джо Байден переміг на президентських виборах у Сполучених Штатах. Отримав 306 голосів виборників.

Зараз ви читаєте новину «"Немає довіри, дії української влади не лишились непоміченими для Байдена" - Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі