понеділок, 08 березня 2021 14:35

"Негативні наслідки пандемії відбилися на жінках" - у столиці проходить Жіночий марш
5

У столиці проходить Марш жінок
Фото: "Укрінформ"
У столиці проходить Марш жінок
У столиці проходить Марш жінок
У столиці проходить Марш жінок
У столиці проходить Марш жінок

8 березня у Києві відбувається Жіночий марш.

"У пандемії жіноче обличчя. Пандемія Covid-19 суттєво вплинула на життя людей в усьому світі, змінила звичний ритм функціонування суспільства, загострила соціальні проблеми та спричинила появу нових викликів. Найбільше негативні наслідки пандемії відбилися на жінках", - йдеться у повідомленні у Facebook організаторів маршу.

Учасниці звернули увагу, що під час карантину рівень домашнього насильства зріс. Жінки становлять більшість працівниць у сфері соціальних, освітніх послуг та у сфері охорони здоров'я. Вони наражаються на небезпеку під час пандемії, бо контактують з великою кількістю людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки вийшли на вулиці з каструлями

На марші вимагають ратифікацію Стамбульської конвенції, припинення урізання соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу, створення безпечних умов праці для жінок, забезпечення доступу до медичних та профілактичних послуг, відкриття державних притулків у різних регіонах України для жінок, які зазнають домашнього насилля, розслідування випадків насилля з боку ультраправих організацій.

Українські бійці, які знаходяться на передовій — привітали жінок з 8 березня. Побажали здоров'я, мирного неба і справжнього щастя. Відео з привітаннями з'явилося на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «"Негативні наслідки пандемії відбилися на жінках" - у столиці проходить Жіночий марш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі