понеділок, 08 березня 2021 20:23

"Не кидати себе об стіну" - чого навчились після Революції гідності

"Не кидати себе об стіну" - чого навчились після Революції гідності
Олександра Бакланова про Революцію гідності. Фото: Тарас Подолян

Останні роки – це спроби самостійних рішень. Часом невдалі, але переважно кращі, за копіпасти 90-х чи 00-х. Громадянське суспільство помітно виросло. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" каже консультантка зі стратегій та управління Олександра Бакланова.

"Сфера за сферою, відповідальність за майбутнє переходить від вигодованих на рентах (збір частки без створення доданої вартості – Країна) еліт старого типу. Перші десятиліття незалежності пройшли в примірянні для України чужих рішень. Зараз вчимось не кидати себе об стіну і стукати в усі двері. Визначати, куди саме варто прикласти зусилля. У цьому стали сильнішими. Почалося профілювання, розподіл обов'язків, підростає власна експертиза. Наступний рівень – перехід від ідеї спроможного громадянського суспільства як дублера держави до того, щоб відремонтувати саму державу і підпорядкувати її інтересам суспільства", - розповідає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причиною страху українців назвали дві травми

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю ІЗ ОЛЕКСАНДРОЮ БАКЛАНОВОЮ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Українці не скористалися війною, щоб скотитися в авторитаризм. Не спокусились на те, аби вирішувати проблеми сильною рукою, вважає Олександра Бакланова.

Зараз ви читаєте новину «"Не кидати себе об стіну" - чого навчились після Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі