вівторок, 22 квітня 2008 09:30

Не дивлячись на фінансову кризу, кількість мільйонерів в світі зростає

Кількість мільйонерів в світі за останній рік виросла на 4,5% - до 8 млн чоловік, не дивлячись на фінансову кризу, що охопила світ. До такого висновку прийшли Knight Frank і Citi Private Bank, що опублікували дослідження Global Wealth Report.

Дослідження засноване на інтерв"ю з приватними капіталами, що управляють, а також на статистиці ООН і МВФ, списках багачів Forbes, та інших даних.

Рекордсменом в гонці мільйонерів виявився Китай: тут число володарів заповітної суми виросло на 14% за рік - до 373 000. У Індії стало на 9% мільйонерів більше (114 000 чоловік), в Казахстані і ОАЕ - на 8% (12 000 і 23 000), Бразилії - на 6% (199 000).

За абсолютними показниками лідирують старі економіки: більше всього мільйонерів знайшлися в США (3,1 млн чоловік, з них 460 - мільярдери), Японії (765 000) і Великобританії (557 000).

Цікаво, що ні в одній з 31 країни, охопленої дослідженням, за рік мільйонерів не стало менше. Більш того, добробут багатих людей росте швидше, ніж їхніх співвітчизників в цілому, адже темпи приросту мільйонерів вищі, ніж ВВП і ВВП на душу населення, відмітили дослідники.

Мільйонерів обійшли стороною і світова кредитна криза, і падіння ринків, і обвал долара. Основа більшості прибутків - це інвестиції в елітну нерухомість, а вона за рік подорожчала на 11%, відзначають дослідники. За їхніми підрахунках, в будинки, вілли і садиби вкладають гроші 50% багачів. Чим багатша людина, тим меншу частку займає нерухомість в його портфелі: 15-20% у мільярдерів і більше 40% у звичайних мільйонерів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Не дивлячись на фінансову кризу, кількість мільйонерів в світі зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі