вівторок, 02 грудня 2008 13:02

НБУ завтра має намір провести аукціон з продажу доларів

НБУ завтра має намір провести аукціон з продажу доларів

Національний банк України (НБУ) заявив, що завтра готовий здійснити валютну інтервенцію з продажу доларів США шляхом проведення валютного аукціону. Про це йдеться в телеграмі НБУ N 13-117/5554-16853 від 2 грудня.

При цьому в телеграмі вказується, що банки, які планують взяти участь в аукціоні, мають до кінця сьогоднішнього дня переказати 100% грошового забезпечення в гривні на рахунок Нацбанку.

Самі заявки прийматимуться завтра до 14.00. Мінімальний обсяг заявки - 100 тис. дол.

Як повідомлялося, НБУ 19 листопада вперше провів валютну інтервенцію на міжбанківському валютному ринку з продажу доларів США за гривні шляхом проведення валютного аукціону згідно із заявками комерційних банків. Заявки на участь в аукціоні формуються на основі незадоволеного на прямому міжбанку обсягу заявок клієнтів і потреб банку.

Перед минулим аукціоном, який пройшов 26 листопада, Нацбанк зобов"язав банки переказувати грошове забезпечення за день до проведення аукціону. Відтоді НБУ на ринок не виходив, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «НБУ завтра має намір провести аукціон з продажу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі